Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

"Петролното сърце" на САЩ се обръща срещу електромобилите

Тексас излиза с проектозакон в Сената за таксуване на собствениците на електромобили, като налогът варира от 250 до 400 долара годишно

"Петролното сърце" на САЩ се обръща срещу електромобилите

Снимка: Brent Lewin/Bloomberg

Американският щат Тексас зае доста агресивна позиция срещу собствениците на електрически превозни средства, като внесе в Сената законопроект, който цели да обложи с данък собствениците на електромобили само защото притежават такъв. 

Още по темата

От щата твърдят, че собствениците на електромобили трябва да помогнат за компенсирането на данъците за петролните горива, съобщава Clean Technica.

Клубът на собствениците на Tesla в Остин, Тексас, споделя някои актуализации относно суровата схема на щата чрез Engage Network. Транспортната комисия на Тексас е гласувала предложението за ново правило, което предвижда годишна такса за електромобил от 190 до 240 долара, такса за изминати километри, където при над 9000 км годишно стойността достига 150 долара и повече. Отделно е включена и годишна такса от 10 долара, която ще финансира нов консултативен съвет, свързан със зарядната инфраструктура.

Сумарно, предложението предвижда от 250 до 400 долара годишни такси за собствениците на електромобили.

Проектозаконът е подкрепен от Association of General Contractors с твърденията, че шофьорите на електромобили трябва да бъдат облагани с данъци, така че хората да се възползват от работните места, създадени от проектите за фондове за пътна инфраструктура.

Трябва да се отбележи, че Тексас има доста сурови перспективи за Tesla и други производители на електромобили, които продават директно на потребителите. Понастоящем собствениците на такъв тип превозни средства в щата нямат право да получат директно своите автомобили Tesla – те трябва да пътуват до съответния шоурум извън щата или да уредят трета страна, която да им превози електромобила.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Новини
Baidu иска да пусне автономни таксита по улиците на Китай